Διατροφική Υποστήριξη Ι Αγωγή Υγείας

Συμβουλευτική Γονέων/Παιδιών

1 στα 3 ελληνόπουλα είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Διεθνής Ομάδα Εργασίας Παχυσαρκίας (IOTF)

 

Τα παχύσαρκα παιδιά δείχνουν ήδη από πολύ νωρίς αυξημένα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και ινσουλίνης του αίματος. Ο ρόλος των γονέων στη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών είναι καθοριστικός.

 Η υπηρεσία “Συμβουλευτική Γονέων” απευθύνεται σε όσους γονείς επιθυμούν να κατευθύνουν σωστά τα παιδιά τους ώστε να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την σημαντικότητα της υγιεινής διατροφικής συμπεριφοράς. 

Συχνά Λάθη Γονέων

•    Κατηγοριοποιούν τα τρόφιμα σε «καλά» και «κακά» για την υγεία, και προσπαθούν, συνήθως ασκώντας πίεση, να ενισχύσουν την κατανάλωση των «καλών» και να περιορίσουν την κατανάλωση των «κακών» τροφίμων. Ο περιορισμός ενός τροφίμου φαίνεται να το καθιστά πιο ελκυστικό, ωστόσο όταν σταματήσει, αυξάνει τελικά η κατανάλωσή του.

•    Χρησιμοποιούν τα τρόφιμα ως δώρο ή ως τιμωρία. Τέτοιες πρακτικές φέρνουν το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, μειώνοντας μάλιστα συχνά και την ικανότητά του παιδιού να αυτορρυθμίζει τη διατροφική του πρόσληψη.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

 Tα μαθήματα υγιεινής διατροφής ξεκίνησαν! 

Στόχος τους είναι η εκμάθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά σχολικής ηλικίας.

Εφαρμόζοντας παιχνίδια και δραστηριότητες τα παιδιά αποκτούν γνώσεις γύρω από τον κόσμο της διατροφής, πειραματίζονται με τρόφιμα και δοκιμάζουν νέες γεύσεις.

Οι δραστηριότητες ποικίλλουν και προσαρμόζονται στον εκάστοτε εκπαιδευτικό στόχο. Συνήθως χρησιμοποιούνται οι κατασκευές, ζωγραφική, επιτραπέζια παιχνίδια, δημιουργία κολάζ, παρακολούθηση εκπαιδευτικών βίντεο, παντομίμα και παζλ.

Μοιράσου το!
Call Now Button

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας στην επιχείρηση μας (Ονοματεπώνυμο Δικαιούχου: Δέσποινα Καλογηράτου) έχει καταβληθεί η ενίσχυση "Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού 1" λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.